50 милиона лева ще бъдат инвестирани в летище Русе

24
Това е визията на фирмата инвеститор - изграждане на логистичен парк, обновяване на пистите и строеж на контролна кула
Това е визията на фирмата инвеститор - изграждане на логистичен парк, обновяване на пистите и строеж на контролна кула Видео: ТВН

„Еонметал България“ е фирмата, която ще инвестира в летище Русе.

Първоначалната стъпка бе направена с принципно съгласие, дадено от Общинския съвет. Предстои дружеството да кандидатства за издаване на сертификат за инвестиции клас "А" от Министерството на икономиката. Фирмата кандидатства и за изграждането на логистичен парк. Правният съветник на фирмата осветли плановете на инвеститора, предаде ТВН.

Това е визията на фирмата инвеститор за летище Русе - изграждане на логистичен парк, обновяване на пистите и строеж на контролна кула.

Първоначалното вложение ще бъде около 50 милиона лева за обезпечаване на всички дейности до началото на строежа.

"За неконкурентно се приема летище, което се намира на повече от час и тридесен минути път с автомобил. Пътят от летище Щръклево до летище Букурещ е със сигурност повече от час и тридесет минути.", каза Огнян Минчев - правен съветник на „Еонметал България“.

За изграждането му ще бъдат търсени местни строителни фирми, а в логистиния парк ще работят хора от Русе и близките населени места.

"В реда на нещата е част от сумите да са собствени средства на партньорите в дружеството, на учредители в дружеството. Друга част от сумите ще бъдат банков капитал, който може да бъде ангажиран на следващ етап от развитието на проекта и по-скоро от реализацията и изпълнението на проекта", каза още Огнян Минчев.

След няколко часови дебати 31 от общинските съветници подкрепиха намерението, 14 се въздържаха, а 3-ма бяха категорично против.

В срок от 6 месеца фирмата „Еонметал България“ трябва да получи сертификат клас "А", който ще им даде възможност да купят земята на летище Русе и да започнат дейността си в случай, че обезпечат финансово проекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари