50 000 лева за ин витро в Русе

0
От 1 април започва приемът на документи
От 1 април започва приемът на документи

От 1 април започва приемът на документи по Програма  „Асистирана репродукция” (ин витро) на Община Русе.

Средствата за подпомагане на семейни двойки с репродуктивни проблеми са в размер на 50 000 лева. Кандидатстването за включване в Програмата ще се извършва само един път в годината - от 01 до 30 април 2018 г. Това съобщиха от Община Русе.

От там уточниха, че подпомагането е за семейства или двойки, живеещи на семейни начала, адресно регистрирани на територията на община Русе, които имат репродуктивни проблеми, отговарящи на утвърдените критерии в Програмата. Необходимите документи за кандидатстване – заявление и декларация по образец, могат да се получат в Информационен център на Община Русе (пл. „Свобода“ № 6) или на сайта на Община Русе.

Комисията в триседмичен срок след определената крайна дата 30.04.2018 г, излиза с решение и уведомява писмено одобрените кандидати. За повече информация, от Общината посочват тел. 082 / 506 755, 082 / 506 794 и на GSM 0885 / 397 831.

Кандидатстващите двойки могат са се обърнат и към експертите от отдел „Обществено здраве” към дирекция „Здравни и социални дейности” в Община Русе, стаи № 32 и № 36 на ул. „Черно море“ № 2. Снимка: Интернет

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари