5-те най-желани места за живеене около Русе

7
На 5-то място в анкетата ни ...
На 5-то място в анкетата ни ...

Кои са на най-предпочитаните места за живеене около Русе? Това ви попитахме в началото на седмицата в традиционната ни рубрикаТоп 5.

На 5-то място в анкетата ни за най-предпочитано място за живеене около Русе зрителите са поставили Божичен. Селото се намира по поречието на река Русенски Лом и е заобиколено от прекрасна природа. Именно заради спокойствието и чистия въздух през последните години много хора прекарват почивните си дни в Божичен.

Четвъртото място е за Средна кула. Селището вече години е част от град Русе, но за разлика от повечето квартали тук всяка къща има двор, а движението по улиците съвсем не е толкова натоварено. Проблемът е, че няма канализация, въпреки обещанията на поне десетина местни управници.

Същият проблем има и кварталът, класиран на 3-та позиция – Долапите. Хората, избрали да живеят тук, обаче имат копие на брюкселския Манекен Пис, с което се надяват да се приближат по-скоро до европейците.

Второто място в анкетата ни е за Николово. А и тук е лесопаркът Липник, който предлага различни развлечения за любителите на природата.

Първото място е за най-близкия до Русе български град – Мартен, разположен на брега на река Дунав. През последните години много хора с възможности издигнаха красиви къщи тук, избрали спокойствието на по-малкото селище, въпреки че трябва да пътуват всеки ден, пред денонощния шум на големия град.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари