Обредни огньове ще съберат хората на Сирни заговезни в Русенско

7
Кметствата са подготвили богата програма за празника
Кметствата са подготвили богата програма за празника Снимка: Facebook

Кметствата са подготвили богата програма за празника

Традициите за Сирни Заговезни отново ще съберат стотици хора в различни населени места в община Русе. Кметствата отдавна са подготвили празника, който всяка година, наред с поисканата и дадена прошка, създава настроение и много емоции в навечерието на Великденските пости, пише Русе Медиа.

Ето какво очаква жителите и гостите в някои от населените места:

В Мартен празникът започва в 18:00 часа на поляната при кметството. Ще има хамкане, запалване на обредния огън, обредно хоро. Ще участват ТС „Мартенски пъзел“ и ТФ „Плетеница“.

В Сандрово традиционно хората ще се съберат в 18:00 часа на поляната до стадиона. Участие ще вземат Даскало за фолклор ,,Орисия“ и Оркестър,,Сияние“, поканени са и нестинари. Предвидено е огнено шоу.

В Николово началото на събитията е от 19:00 часа на поляната до цеха за пелети на ул.“Юндола“. Ще има голям уралийски огън, празнично хоро с оркестър „Алфа“ и ТФ „Липник“, прескачане на огън, празнична заря, конкурс за най-страшна маска.

В Просена празникът започва в 18:00 часа на поляната в началото на селото. Ще има кукери, празничен огън, оркестър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари