5-те най-страховитите места в света

0
За тези, които искат да се убедят в паранормалната активност, има няколко дестинации
За тези, които искат да се убедят в паранормалната активност, има няколко дестинации

Броят на хората, които вярват в извънземни, призраци и други необясними феномени, е изненадващо голям, а за тези, които искат да се убедят в паранормалната активност, има няколко дестинации.

1. Щатски път 375, Невада

Според туристически агенции в Невада, през последните години на това място има регистрирани повече срещи с НЛО, отколкото във всяка друга част от страната. Някои си обясняват явленията с военната база, която се намира в близост. Това привлича много посетители.

2. Росуел, Ню Мексико

Това е друга известна дестинация за НЛО ентусиастите, а най-прочутото явление тук е падането на неидентифициран космически кораб през 1947г. След това градът се превръща в популярна туристическа дестинация, особено за тези, които търсят „истината”. Повече от 600 души от града вярват, че това е дело на правителството.

3. Замъкът Рос, Ирландия

Това са местата, където предимно се появяват призраците. Един от най-известните такива замъци е замъкът Рос, който, според легендите, е прокълнат. Легендата разказва за един от обитателите на замъка – О’Донахю, който бил повлечен и хвърлен през прозореца в езерото, заедно с коня си. Местните вярват, че все още живее на дъното.

4. Уинчестър Хаус

През 1884 година, Сара Уинчестър, вдовица на Уилиям Уинчестър Уърт, започнала да строи къщата, но строежът продължил цели 38 годни. Смята се, че процесът бил толкова дълъг, заради предсказанията, които казвали, че тя ще умре, когато завърши къщата. Постройката наподобява лабиринт, има 160 стаи и стълбища, които не водят до никъде. 

5. Планината Света Елена

Тази планина-вулкан, е обитавана от много животни, а едно от тях е Голямата Стъпка. Легендите за съществото датират от 1800 година. 

Източник: YourAmazingPlaces
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари