5-те най-предпочитани атракции в Русе от близкото минало

2
Гондолите в Младежкия парк, Вие нашите зрители наредихте на последната пета позиция
Гондолите в Младежкия парк, Вие нашите зрители наредихте на последната пета позиция Видео: БНТ

В седмичната анкета на БНТ 2 ТОП 5 тази седмица Ви попитахме кои атракции от близкото минало в Русе искате да бъдат възстановени. Ето и резултатите от гласуването.

Гондолите в Младежкия парк, Вие нашите зрители наредихте на последната пета позиция. Макар и отдавна да ги няма, споменът за забавленията на така наречените лодки от малки и големи пазят черно-белите снимки на русенци, съобщава БНТ.

До четвъртото място в класацията се изкачи виенското колело, също в Младежкия парк. Атракционът от близкото минало привличаше русенци и гости на града от близо и далеч. Различните места, където се разполагаше, сега са само зони за отдих и разходка.

Плаващият басейн по Дунав зрителите наредихте на трето място като желана атракция, която да се възстанови. Днес край русенския кей на реката няма и спомен от него, нищо че през 80-те години на миналия век десетки хора са плажували именно тук.

На почетната втора позиция се нареди сладкарницата на високата 204 метра телезионна кула. На 107 метра се намира сладкарницата, от която се разкрива панорамна гледка над целия град и река Дунав. Заведението обаче не работи от десетина години, тъй като не отговаря на изискванията за пожаробезопасност.

Първото място за най-предпочитаната атракция от близкото минало, която искате да се възстанови, Вие, нашите зрители, отредихте на залата на смеха в Младежкия парк. Малки и големи тук се забавляваха със собствените си отражения в кривите огледала.

Засега обаче няма индикации, че поне една от атракциите от близкото минало в Русе ще бъде възстановена.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари