5 полезни билкови отвари помагат при прищипан нерв

0
При прищипване на нерв трябва да се реагира веднага, в противен случай нервът започва да се възпалява
При прищипване на нерв трябва да се реагира веднага, в противен случай нервът започва да се възпалява

Състоянието, причинено от прищипване на нерв, е особено болезнено и срещу него трябва да се реагира веднага. В противен случай нервът започва да се възпалява и функцията му се нарушава. Това води и до влошаване работата на останалите тъкани и органи, свързани с него.

Преди всичко е наложителна медицинска намеса, медикаментозно лечение и последваща физиотерапия. А следните билкови отвари могат да ви бъдат от голяма полза за отпускане на нерва и бързо облекчаване на болезненото състояние.

Залейте 25 грама сушен цвят от лопен с 500 милилитра водка или силна ракия. Оставете да се накисне за 2 седмици, след което прецедете готовата спиртна настойка и разтривайте с нея болезнените места.

Залейте 2 чаени лъжички сушени листа от черна боровинка с 2 чаени чаши вода. Сложете на котлона, докато заври. После свалете от огъня и запарете до пълно изстиване на отварата. Прецедете и пийте от нея 3 пъти на ден по 1/2 чаена чаша.

Залейте 1 супена лъжица цвят от бъз с 1 чаена чаша вряла вода и запарете за половин час. После прецедете и пийте по 1/2 чаена чаша от 2 пъти дневно преди хранене.

Залейте 1 супена лъжица сух цвят от вратига с 1 чаена чаша вряла вода и запарете за 2 часа. Прецедете и пийте 4 пъти на ден 20 минути преди ядене по 1/4 чаена чаша.

Залейте 1 супена лъжица сух цвят от бял равнец с 1 чаена чаша вряла вода и го сварете на слаб огън за 15 минути. Запарете и след като се охлади, прецедете. Приемайте по 1 супена лъжица от чая по 3-4 пъти на ден.

 

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари