5 модерни пролетни прически

1

Събуждането на природата е свързано и с разнообразие във външния вид

Пролетта вече е тук, макар температурите в някои части от деня да ни карат да се съмняваме в това. По-дългият ден и малко по-топлите следобеди обаче ни носят позитивно и оптимистично настроение, подготвяйки ни за безгрижното лято, изпълнено с усмивки, плажове и студени коктейли, пише Тялото. Преди обаче да се излегнем удобно на шезлонга, трябва да преминем през пролетта.

А как по-лесно да отбележим влизането в нов сезон, от една нова прическа? Събуждането на природата е свързано и с разнообразие във външния вид, като най-добре това се вижда в свежото и модерно подстригване. Тази пролет всичко ще се върти около естествената красота както в грима, така и в прическите. По-ниската поддръжка също ще е от ключово значение, за да имаме повече време за дейности навън, наслаждавайки се на слънцето.

По думите на Еми Абрамит, в днешно време все повече хора изискват прически с ниска поддръжка, които могат лесно да се оформят у дома и не се нуждаят от твърде много грижа. По този начин освен че спестяваме време, спасяваме косата от топлинни уреди като преса, маша и сешоар, с което се грижим по-добре за здравината и блясъка на косъма.

5 прически за пролетта

1. C-cut

Създаден чрез действително подстригване под формата на буквата C, този стил е свързан с дължината, плътността и движението. Най-късите кичури рамкират лицето, а останалите постепенно стават по-дълги, за да създадат нежна извивка, наподобяваща буквата C. Тази извита форма създава впечатление за по-дълга коса, защото изглежда, че кичурите се спускат гладко и безпроблемно, без груби линии или накъсани слоеве, които могат да направят косата да изглежда по-къса.

2. Въздушен бретон

Въздушният бретон, идващ от корейските тенденции за красота, се характеризира с много тънки, къси кичури, които са популярни в страната през последната година. Стилът е идеален за хора, които искат да направят фино изявление, без да закриват голяма част от лицето си. Когато отивате в салона, поискайте плътна част в пространството между двете вежди и по-тънки кичури, покриващи веждите. Трябва да имате допълнителни дебели кичури коса отстрани. Може също така да срещнете прическата с името „прозрачен бретон“, тъй като той не е на една голяма обемна част, която да заема цялото пространство на челото ви.

3. Октопод

Според експерти, прическите с голямо изявление ще бъдат най-търсените в салона. Пример за това е подстригването „октопод“, което завладя социалните мрежи и е наречено така заради множеството си накъсани слоеве, за които се твърди, че наподобяват пипалата на октопод. Това е по-модерен вид на прическата шаг и се характеризира с по-къси слоеве отпред и леко завити, къси до дълги слоеве отзад. Бретонът в стил завеса, който стига точно над веждите, пасва идеално на прическата.

4. Тесен бретон

По-къси в центъра и по-дълги отстрани, тесните бретони са най-новото издание на бретоните тип завеса с женствен привкус. Те могат да се добавят към почти всяка прическа, пасват добре на всички текстури на косата и са с относителна ниска поддръжка в сравнение с правия бретон. В идеалния случай, бретонът с тесни места трябва да започва от върха на веждите ви и постепенно да се спуска надолу, за да достигне до скулите.

5. Шаги слоеве

Според експерти, този външен вид е страхотен за хората с естествено вълнообразни текстури със средна плътност. Той е лесен за оформяне, като не изисква много поддръжка, тъй като всичко, което трябва да направите е да напръскате влажна коса със спрей, за да изкарате на показ естествената си текстура. Помолете вашия фризьор за средни до къси слоеве, които започват от скулите и завършват с меки краища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари