5 метода за лечение на кистите на яйчниците

0
Кистите на яйчниците са много често срещано явление
Кистите на яйчниците са много често срещано явление

Кистите на яйчниците са много често срещано явление, особено в последните години. Много жени търсят лекарства и операции като методи на лечение, но най-добрият начин е по-холистичният подход, пише framar.bg.

Кистите на яйчниците са проблем, който се среща в женската репродуктивна система, характеризиращ се с пълни с течност торбички по яйчника. 
Причините са различни - нередовен цикъл, хормонален дисбаланс, хипотиероидизъм.
Някои жени нямат симптоми на заболяването, но други могат да имат гадене, повръщане, болки в гърдите, често уриниране.
Лечението на кисти  изисква балансиран подход, който да работи за изравняването на хормоните и за намаляване на рисковите фактори.

Избягвайте соеви продукти.
Соята е особено вредна за жените с кисти на яйчниците. Соята съдържа съединение, имитиращо естроген, а това създава хормонален дисбаланс.

Внимавайте с пластмасата.
В пластмасата се съдържат химикали, известни като xenoestrogen, които се освобождават, когато човек държи храната си в пластмасови съдове и претопля. Същото важи и за пластмасовите бутилки за вода, затова никога не ползвайте една и съща бутилка много пъти и не пийте вода от нагорещените в колата шишета минерална вода.

Елиминирайте парабените.
Парабените са откривани в много козметични продукти. Поставени върху кожата, се позволява на тялото да абсорбира парабените и влияе на метаболитния процес.

Яжте само органични животински протеини.
Когато консумирате такива, ще пропуснете химикалите, добавяни в храните, които могат да повишат нивата на естроген и насърчават растежа на кистите.

Доверете се на билките.
Използването билки като бял равнец, семена от магарешки бодил и разклонена цимицифуга могат да помогнат за стабилизиране на менструалния цикъл, намаляване на болката на яйчниците и увеличаване на кръвообращението на половите органи. 

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари