5 години затвор за шофьор, убил Никола на пътя с 200 км/ч

0
Сестрата на Никола: Той ще излезе и ще убие за трети път
Сестрата на Никола: Той ще излезе и ще убие за трети път Видео: Нова телевизия

Ефективна присъда от пет години и половина за причиняване на смърт на пътя – такова наказание получи Бейтула Исмаил, който при катастрофа миналата година уби на място 23-годишния Никола Терзиев.

Близки и приятели на младото момче организират мащабен протест за промени в закона, които да налагат по-тежки присъди за причиняване на смърт на пътя, предава Нова телевизия.

В края на август миналата година Никола се движи се в дясната лента на автомагистралаХемус”, когато с 200 км/ч, при разрешени 80, го връхлита друг автомобил. Никола е изхвърлен от пътя и загива на място. 

За Бейтула Исмаил това е втора присъда. През 2010 г. убива пешеходец на пътя и получава условна присъда. За смъртта на Никола окръжните магистрати му наложиха ефективно наказание от 5 години и половина и го лишиха от правото да шофира за осем години и половина.

„Както не му е подействала условната присъда, така няма да му подейства и тази и ще излезе и ще убие за трети път“, коментира сестрата на Никола Ралица Терзиева. Именно тя написа и писмо до премиера Бойко Борисов в дните след смъртта на брат си. Посланието й трогна много хора в социалните мрежи.

В момента при катастрофа със загинал законът третира деянието като причиняване на смърт по непредпазливост. Така масово се дават условни присъди и не след дълго причинилите смърт сядат пак зад волана. Това обаче не удовлетворява близките за загиналите.

На 19 юли стотици почернени семейства излизат на протест в няколко големи града с искане за законови промени.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари