5 дреболии под 5 лева, които могат да ви спасят на път

0
Сложете снимка на човека, с когото пътувате в портмонето си, и това може да ви спаси по много и най-различни начини
Сложете снимка на човека, с когото пътувате в портмонето си, и това може да ви спаси по много и най-различни начини

Независимо дали сте тръгнали на екскурзия, къмпинг, преход или почивка, стягането на багажа винаги е една от най-важните части от подготовката

Мария Ангелова за Dir.bg

Всичко започва с вездесъщата Света Троица на Багажа - портмоне, паспорт и слънчеви очила. Следват дрехите, четка за зъби, лекарства и така нататък. 

Следващите пет неща не са сред първите, които ще ви хрумнат, но могат да ви спасят, когато пътувате. 

Тапи за уши

Колко пъти ви се е случвало да отидете в хотел и да чувате какво се случва кажи-речи по всички стаи под, над и до вас? А ако спите в хостел или в къмпинг, работата ви е направо спукана!

Вместо да рискувате безсънни нощи и кисело настроение на следващия ден, си вземете няколко чифта тапи за уши. Полезни са и при дълги преходи с автобус и нощни полети.

Торбичка за многократна употреба

Носете си лека платнена торбичка за многократна употреба и отказвайте всички найлонови, които продавачите ви предлагат. Опазването на планетата от пластмаса е наша задача, независимо в коя държава се намираме.

Снимка на човека, с когото пътувате

Сложете снимка на човека, с когото пътувате в портмонето си, и това може да ви спаси по много и най-различни начини. Няма да разказвам дългата и заплетена история, в която си изгубих дамската чанта с всички документи и телефони в Гърция и полицаите ме откриха по снимката на мъжа ми в портфейла (трябва да им се признае, че бяха приложили шерлокхолмски техники, но ако я нямаше снимката, нямаше да успеят да ме намерят през три града).

Ако сте с дете, сложете негова снимка в своето портмоне и му дайте ваша снимка в раничката или джоба. В случай че се изгубите и се наложи да се търсите в тълпа от хора, чийто език не говорите, само им покажете снимката и те веднага ще разберат какво става.

Нещо за хапване

След дълго пътуване човек често е гладен, а летищата и гарите са прословути с нескромните си цени за скромни хранителни стоки. Сигурно сте го чели на сто места, но пакетче ядки или друго здравословно хапване в багажа може да ви спаси от глад и лошо настроение, докато се ориентирате, настаните и откриете супермаркет или нетуристически ресторант.

Дезинфекциращи кърпички

Как стана така, че за по-малко от година дезинфектантът се превърна в естествено съдържание на дамските чанти на жените и куфарите на пътниците?

Пътуването включва преминаване през едни от най-мръсните места на света - подлези, чакални, купета и гишета. Едни кърпички ще ви дойдат добре, в случай че решите да си хапнете леката закуска от предишната точка.

Други полезни дреболии (които не влизат в графата до 5 лева, но също могат да ви спасят): външна батерия, многократна бутилка за вода, книга или четец, бързосъхнеща кърпа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари