5 български градове издържат цялата страна

12
Това обяви директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любослав Костов
Това обяви директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любослав Костов Снимка: БГНЕС

Това обяви директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любослав Костов

4-5 големи града формират 70 процента от брутния вътрешен продукт на страната, и в тях са концентрирани близо три четвърти от всички работещи. Това обяви директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любослав Костов. Синдикатът настоява спешно да бъде изработена стратегия за растеж, намаляване на икономическите неравенства и повишаване на стандарта на живот в България.

"Регионални неравенства, неравенства в доходите, неравенства в богатствата. Страни като България имат нужда от сериозни кохерентна стратегия за растеж и намаляване на икономическите неравенства. Реалната конвергенция такава, която ни сближава към центъра, ако приемем, че центъра е Европейския съюз, всички се намираме в една обща интеграционна общност, такава, която ни сближава помежду регионите. Има един куп емпирични изследвания, които доказват, че ако редуцираш неравенствата в някои обществено приемливи норми, те способстват карта за демографските процеси, така и за по високия реален икономически растеж. А в България категорично както и да ги мерим с каквито и количествени индикатори, показва, че има голям проблем с неравенствата", коментира Костов пред БНР.

Сред предложенията на КНСБ са освобождаване на повече разполагаем доход за най-бедните чрез промени в данъчната политика и развиване на образованието според нуждите на икономиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    22
    Потен таралеж
    Има хора които са по-смели, и държат наденица и развяват змия
  • 2
    21
    Потен таралеж
    Да го духат бедните
  • 1
    20
    Патафил
    Самото наименование "минимална заплата", означава, че трябва да се получава без никакви удръжки, това е толкова логично! Минимално- най- малко...🤔
  • 0
    19
    До 18
    Трагедия, дядо, трагедия, съвсем си отървал козите с тази деменция... Но омразата към всичко и всички, които са нещо повече от тебе, ти е от младини, нали? Поне стани от компа, това не са ти пейките по площада, дето се дерете с другите дъртаци кой по-по-най.
  • -1
    18
    До 11-ия селяк
    Ей, направо ме разсмя. Трето поколение русенец съм, вярно е преди четири поколения родът ми по едната линия е един от най-българските градове, родното място на Уста Колю Фичето. Чного добре разбирам какво е кореняк, нещо което е родено в един град, родителите му са родени в този град, бабите и дядовците са от този град. А ти като си дошъл от село в града преди шест месеца не те прави гражданин. Уви, даже вече не си и селянин. Единствената дума която те нарича е селяк. Сори, това е истината. Явно си ходил 2-3 пъти в София, даже май си минали по жълтите павета и затова се прехласваш пред "голямото село", наречено столица. Успех ти желая в мокрите сънища. Някога можеш и да наемеш някоя боксониера в Люлин 10 или в Дружба 2. Ето тогава вече носът ти и с л ......на клечка не можем да стигнем. Л....--на - произлиза от един екстремент, ако знаеш тези сложни думи
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари