4ЕТРИ кани русенци на магнетичен концерт от фолклор, етно музика, поп, джаз и рок

2
Творците във формацията се надяват да съхранят и възродят интереса и любовта към фолклорa
Творците във формацията се надяват да съхранят и възродят интереса и любовта към фолклорa Видео: YouTube, Идепея

На 02.04.2022 година от 19:00 часа в Доходно здание русенци могат да се насладят на уникалния концерт на творците от 4ЕТРИ

Той ще разказва една специална история. История, която е изпълнена с фолклор и етно музика в лични аранжименти, които са направени от  вокално трио Идепея и група 4етно.

Много хора не знаят какво е 4ЕТРИ, но това ще най-правилното място да научат. Там, за пръв път ще чуете историята как преди време, един учител в националното училище по изкуствата “Проф. Веселин Стоянов” - Русе, събира банда ученици с различни специалности и заедно изградиха нещо специално. 

Проект „4етри“ е музикална платформа, която продуцира и развива млади изпълнители. Стилът е смесица от фолклор и етно музика, с поп, джаз и рок мотиви. Девизът на „4етри“ е "Съхрани това, което те е съхранило". Основната цел на проекта е да съхрани и възроди интереса и любовта към фолклорa.

Група 4етно води началото си от 11.12.18 г., стартирайки с идеята да събере екип от талантливи и амбициозни артисти, които целят да съхраняват посланието и красотата на фоклора, като създават интересни етно аранжименти и авторски песни. Групата е основана от сдружение „4етри“, а от там идва 4етно пряко значи – етното на 4етри. Макар че се интерпретира и като for(4)ethno (за етно). 

Тяхната цел е да бъдат като малки горящи въглени – малкият въглен може да предизвика голям пожар. „Да създаваме пожари – огън, който да се предава от душа на душа. Да съхраним това, което ние е съхранило.“, казват творците. 

Съставът е:

         Гоце Великов - ръководител, вокалист и кахонист

         Виктория Ангелова – главен вокалист

         Ирина Атанасова - пианист и флейтист

          Анна Мария Тамахкярова – цигуларка

          Веселин Кехайов – Китарист

          Деан Джумалийски - Перкусии. 
 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    мама
    Да Гоце амбициозен и пробивен но не е интелигентен Видяхме го в "Стани богат"- пълен провал..Липсва му усет и благородство, творецът трябва да е широко скроен по душа
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари