43-градусова жега в Испания

1
Страната е обхваната от най-горещата гореща вълна преди летния сезон от поне 20 години насам
Страната е обхваната от най-горещата гореща вълна преди летния сезон от поне 20 години насам

Продавачите на вентилатори правеха добър бизнес в южния испански град Севиля днес, тъй като Испания е обхваната от най-горещата гореща вълна преди летния сезон от поне 20 години насам, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Кочияшите на карети мокрят конете, които возят туристите из историческите забележителности на Севиля, допълва агенцията, в опит да ги облекчат от жегата.

Температурите вчера достигнаха 40 градуса по целзий в долината на река Гуадалкивир в Севиля и близкия град Кордоба, съобщи националната метеорологична служба АЕМЕТ.

Температурите могат да се повишат до 42 градуса по Целзий в долината Гуадиана в Естремадура и други части на южната част на страната, съобщиха синоптиците.

В неделя горещата вълна може да се засили, тъй като се очакват температури до 43 градуса по Целзий в някои части на Южна Испания.

Облак от горещ въздух от Северна Африка доведе до повишаване на температурите, обясняват специалистите. Според синоптиците от АЕМЕТ, горещата вълна може да продължи в по-голямата част на Испания до 15 юни, шест дни преди официално лятото да започне на 21 юни.

Синоптиците прогнозират силни ветрове и бури в някои части на Испания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари