4% ръст на туристите отчитат в Пампорово

0
В зимния курорт очакват още по-силен сезон догодина
В зимния курорт очакват още по-силен сезон догодина

В зимния курорт очакват още по-силен сезон догодина

"Приключилият ски сезон беше успешен за Пампорово, независимо от сериозните климатични предизвикателства през топлата зима", коментира за БТА Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД. Около 4% е ръстът на посетители в курорта за зимния сезон, като се отчита увеличение на туристическия поток по отношение на румънския, турския и сръбския пазар.

"Зимният сезон беше повече от добър, през цялото време ски зоната беше над 90% отворена, независимо от трудните климатични условия заради многото валежи от дъжд", обясни Беляков. Трудностите за туристическия бранш произтичат и от сложната външнополитическа обстановка в Европа, коментират от „Пампорово“ АД.

"Следващият ски сезон се очертава да бъде доста по-силен", прогнозира изпълнителният директор на "Пампорово" АД. Дружеството възстановява някогашни програми с британски туроператори, отсъствали през последните години от планинския курорт. Наблюдаваната по време на COVID пандемията тенденция за увеличение на относителния дял на неорганизираните туристи, резервиращи ваканции без посредничеството на туроператори, вече се преодолява. "Около 30% са неорганизираните туристи сега, докато по време на пандемията бяха значително повече", смята Мариан Беляков. Според него туроператорите вече стабилно стъпват на краката си. "Пластовете се наместват и ставаме свидетели на по-сериозно овладяване на пазарите от страна на туроператорите", допълва той. Забелязва се и стабилизиране на туристическия пазар по отношение на завръщането към ранните резервации, според хотелиери. Става дума за ново обръщане на философията на резервиране, след като през постковид периода преобладаваше нагласата за записване на ваканции в последния момент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари