4 години затвор за каналджия, ранил жена при гонка с полицията край Пловдив

0
20-годишният Едуард Гочев е успял да стовари мигрантите край Ихтиман и да слаломира по магистрала "Тракия", нацелвайки две коли
20-годишният Едуард Гочев е успял да стовари мигрантите край Ихтиман и да слаломира по магистрала "Тракия", нацелвайки две коли Снимка: Никола Михайлов / 24 часа

20-годишният Едуард Гочев е успял да стовари мигрантите край Ихтиман и да слаломира по магистрала "Тракия", нацелвайки две коли

4 години ефективен затвор постанови Пловдивският окръжен съд за Едуард Гочев от Харманли, предизвикал тежка катастрофа на магистрала "Тракия" и осакатил 50-годишна жена. Младият мъж бил трафикант на мигранти, но в момента на инцидента не е возил чужденци. Той се врязал с пасата си в два автомобила, в единият от които пътувала 50-годишната Иванка Димитрова със семейството си. От удара жената е травма на главния мозък, контузия на белия дроб, счупена ключица и временна опасност за живота.

20-годишният Гочев призна вината си и поиска споразумение с прокуратурата, но адвокатът на пострадалата беше против и делото протече по общия ред, пише вестник 24 часа.

Освен 4-годишната присъда Едуард е лишен от правото да управлява автомобил за 5 години.

Произшествието стана на 22 юли 2021 г. край Пловдив. Преди това Гочев превозвал нелегални мигранти. В района на Ихтиман дежурен екип опитал да го спре, но младежът слязъл от аутобана, стоварил всички бежанци, като оставил в колата само един. Него го оставил по-късно край Пазарджик.

По злополучното пътуване униформени правили 3 опита да спрат автомобила, шофиран от Гочев. Той обаче успял да се измъкне.

Колата му летяла със 138 км/ч. в лявата лента. За да се предвижи по-бързо се престроил в аварийната, но усетил, че няма да може да се измъкне и опитал да се "промуши" между образувалите се колони по аутобана.

Така първо нацелил ауди, а след това и фолксваген, в който пътувала Иванка Димитрова с двете си деца и приятеля си. При сблъсъка пасатът, шофиран от Гочев, излетял във въздуха, преминал над главата на полицай и се приземил на 4 гуми. Щом излязъл от автомобила, 20-годишният мъж опитал да избяга, но бил заловен. При направените тестове в кръвта му са намерени следи от марихуана.

Ще си нося медицинските последствия до края на живота си. Не само физически, но и психически. Аз също имам деца, не съм злобна. Момчето си призна, но да има справедливо наказание”, поиска от съда пострадалата Иванка Димитрова.

"Съжалявам много”, каза подсъдимият.

Магистратите му дадоха ефективен затвор от 4 г. след редукция на наказанието с 1/3 заради направените самопризнания.

"Законът предвижда от 3 до 12 години, вие получавате 6. Това е под средното за такива обвинения. При тези обстоятелства е недопустимо условно осъждане", мотивира се съдия Иван Минчев.

Присъдата подлежи на обжалване пред по-горната инстанция в срок от 15 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари