38 катастрофи са станали на пътя Русе - Бяла за една година

1
При тези произшествия е имало 25 ранени и 8 загинали
При тези произшествия е имало 25 ранени и 8 загинали Видео: NOVA

При тези произшествия е имало 25 ранени и 8 загинали

38 катастрофи, 22 от които тежки, са станали на пътя Русе-Бяла през 2022 г. При тези ПТП-а е имало 25 ранени и 8 загинали. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA старши инспектор Стилян Станев от „Пътна полиция”.

В понеделник на тази отсечка катастрофира и автомобилът на съпредседателя на „Демократична БългарияАтанас Атанасов. Депутатът не е пострадал сериозно.

„Причината за инцидента е неспазена дистанция. Пътни работници са косели тревата в сервитута на пътя, заради което е бил въведен пропускателен режим в участъка. През лятото на 2022 г. съвместно с АПИ беше направено обстойно обследване на отсечката. Беше установено, че на места се налага промяна на организацията на движението и поставяне на ограничаващи елементи, които да пречат на влизането в насрещното платно. Тези системи трябва да бъдат поставени на рискови места, за да няма неправилни изпреварвания. Искането е подадено към стопанина на пътя, но все още няма разрешение”, каза още Станев.

По думите на пътния експерт Свилен Костадинов пътят е изключително натоварен. Едни от основните недостатъци на отсечката са наклоните, изкачванията и острите завои.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари