37 са свободните легла за лечение на коронавирус в Русе

0
Спешна помощ ще решава в коя болница да води пациент с Ковид-19
Спешна помощ ще решава в коя болница да води пациент с Ковид-19 Снимка: Dunavmost

Спешна помощ ще решава в коя болница да води пациент с Ковид-19

37 са свободните болнични легла за лечение на коронавирус към момента в Русе, като от тях 6 са за интензивни грижи. Важно е да се знае, че бройката е променлива и във всеки един момент може да има както изписани пациенти, така и други, нуждаещи се от хоспитализация.

Точно за това по предложение на областния управител Галин Григоров от днес болниците, в които се лекуват пациенти с COVID-19, ще подават ежедневно детайлна информация към Регионалната здравна инспекция за броя на свободните легла и за приетите на лечение в съответното лечебно заведение.

От РЗИ информацията ще бъде обобщавана и предоставяна на Центъра за спешна медицинска помощ, така че медиците от там да могат да вземат най-правилното решение в кое лечебно заведение да транспортират пациент с коронавирус

За броя на свободните легла ще бъдат информирани и личните лекари. Също така, ако приемащият лекар в лечебното заведение прецени, че пациентът не се нуждае от болнично лечение, то той ще бъде транспортиран обратно до своя дом или до социалното заведение, което обитава.

Това транспортиране ще се извършва при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, а линейката, с която се карат болните от COVID-19 ще бъде дезинфекцирана след всеки курс. Това стана ясно от среща между областния управител Галин Григоров, вр.и.д. кмет и заместник-кмет по хуманитарни дейности на Община Русе Енчо Енчев, ръководствата на двете университетски болници „Канев“ и „Медика“, както и на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, Регионалната здравна инспекция и Регионалната здравноосигурителна каса.

От страна на ръководството на Община Русе стана ясно, че се предприемат мерки за овладяване на ситуацията в дома за стари хора „Възраждане“. Част от обитателите, които са положителни на COVID-19, но са безсимптомни, ще бъдат изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение. За момента капацитетът там е 60 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари