350 русенчета имат проблеми с говора

0

От месец септември 2015г. Логоленд ООД е изпълнител по проект „Равен достъп на деца в риск до предучилищна подготовка и интеркултурно образование чрез иновативно обучение, интегриран подход и привлекателни условия в детските градини в Община Русе”.

До момента специалистите от Логоленд са обследвали децата от пет детски градини в гр. Русе и са установили нарушения при 350 деца.

След провежданата терапия при голяма част от децата речта е напълно коригирана, при други се отбелязва значително подобрение и терапевтичната работа с тях продължава. С една част от децата не е провеждана терапия, поради различни обстоятелства като преместване, отказ на родителите или преминаване на ресурсно подпомагане.

С оглед на установения голям брой деца с отклонения от правилния говор, препоръчват на родителите да се обръщат към специалист преди детето да тръгне на училище.

Своевременната терапия при говорни, езикови и поведенчески отклонения може да предотврати бъдещи затруднения на детето при изпълнение на учебните задачи и приобщаването му към групата от връстници.

Такива затруднения могат да се дължат както на некоректното слухово възприемане и съответно експресивното възпроизвеждане на речта, така и на недобре развити логика, внимание и/или памет на детето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари