35 000 лева е заделила Община Русе за дезинфектанти и предпазни средства за изборите

2
Кабинетът ще осигури финансиране, но се оказва, че не навсякъде средствата ще са достатъчни
Кабинетът ще осигури финансиране, но се оказва, че не навсякъде средствата ще са достатъчни Видео: Bulgaria ON AIR

Общините сами трябва да закупуват дезинфектанти и лични предпазни средства за изборните секции за вота следващата седмица

Това се случва заради установени злоупотреби на предходния вот именно с дезинфекционни материали. Кабинетът ще осигури финансиране, но се оказва, че не навсякъде средствата ще са достатъчни, предава Bulgaria ON AIR.

За разлика от изборите през април, когато дезинфектанти, маски, ръкавици и гащеризони бяха поръчани и доставени от здравното министерство, сега парите са разплатени по областите за районните комисии и по общините за секционните.

Парите обаче не стигат, за да се изпълни здравният протокол за изборите.

"Средствата за Община Русе са близо 35 000 лева и са получени. По наши изчисления тези пари ще стигнат, ще използваме и част от нещата, които са ни останали от предните избори като гащеризони и малко ръкавици и маски", съобщи директорът на "Административно обслужване“ в Община Русе Ердинч Мевлюдов.

За изборите на 11 юли в област Велико Търново еднократните предпазни гащеризони за ковид секциите и за подвижните секции за карантинираните, ще бъдат осигурени от Областната управа. От миналите избори са останали големи количества и сега ще бъдат раздадени безплатно.

"Ние сме уведомили всички общини с какво разполагаме, получаваме писма и тези гащеризони, шлемове и маски, вече ги разпределяме по общините", каза областният управител на Велико Търново Георги Гугучков.

Така общините сами ще преценяват на коя фирма да поръчат личните предпазни средства и какво количество.

"Към момента ние сме закупили каквото количество сме преценили, че е необходимо. Ще има дезинфектанти за ръце, за повърхности, за под, маски, ръкавици", уточни директорът на "Обща администрация" в Горна Оряховица Нелина Димитрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари