Нова жертва на коронавируса у нас

3
37 са новите случаи
37 са новите случаи Снимка: БГНЕС

"313 са случаите, 37 за денонощието. В София болните вече са 200.11 са новите случаи в столицата. Във Варна има  един нов случай, Пловдив - двама - мъж и жена, Бургас - 4-членно семейство, бащата се е върнал от Франция. В Кърджали има два случая - мъж и жена."

Това обяви на брифинг във Военномедицинска академия председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, предава Novini.bg.

86-годишен е най-възрастният  пациент, а най-малкият - 3-годишен. Няма нито едно дете от заболелите в болница.

От COVID-19 ген. Мутафчийски разкри, че току що му е съобщено, че е починал мъж, настанен в Пирогов, София. С него смъртните случаи стават 4.

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни още ген. Мутафчийски.

На въпрос от журналист какво ще се случи с хилядите студенти, които се готвят да пътуват за бригади във Великобритания, той с усмивка отговори: "Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари