32 партии все още дължат над пет милиона лева надвзети субсидии

0
Сред длъжниците са и партньорите на ГЕРБ в управлението – коалицията „Обединени патриоти“
Сред длъжниците са и партньорите на ГЕРБ в управлението – коалицията „Обединени патриоти“ Снимка: БГНЕС

От общо 39 партии 32 все още не са възстановили в държавния бюджет субсидиите, които са надвзели в периода 26.05.2016 г. до 31.03.2019 г. 

Това сочи информацията на сайта на финансовото министерство. Така от общата сума за възстановяване е 14.46 млн. лв. са върнати 9.2 млн. лв., а 5.3 млн. лв. остават дължими.

Вече издължилите се политически движения са ГЕРБ, която трябваше да върне най-много средства (5.6 млн. лв.), както и ДПС, „Воля“, „Възраждане“, „Политически клуб „Тракия“, коалицията от партиите „Лидер“ и „Български демократичен център“, „Българска нова демокрация“.

От все още невърналите надплатените субсидии партии най-големият длъжник е БСП, която трябва да възстанови в бюджета над 3.5 млн. лв. От тази сума засега Столетницата е заявила, че ще възстанови 762 хил. лв., които да й се приспаднат от бъдещите субсидии. Сред длъжниците са и партньорите на ГЕРБ в управлението – коалицията „Обединени патриоти“, която дължи 1.4 млн. лв. Надплатените си субсидии не са върнали също партиите ДСБ, АБВ, ДБГ, СДС, Движение 21, „Глас Народен“, „България без цензура“ и др.

Припомняме, че всички български партии, на които финансовото министерство поради грешка е изплатило по 13 лв. за получен глас на последните избори, вместо по 11 лв., трябва до края на следващата година да възстановят в държавния бюджет надвзетите от тях суми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари