32 лева за килограм агнешко, яйцата - по 36 стотинки

0
Месец преди празниците домакинствата предвиждат колко средства да заделят за трапезата
Месец преди празниците домакинствата предвиждат колко средства да заделят за трапезата

Месец преди празниците домакинствата предвиждат колко средства да заделят за трапезата

По-малко от месец преди Великден и Гергьовден, родното агнешко месо стигна рекордната цена от 32 лв. за килограм в Пловдив. Определено има спекула по веригата производител - прекупвач - търговец, категорични са от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

"Първата партида на агнешкото през тази година беше на миналогодишни цени", каза Дафинка Дългърова, управител на магазин. Според нея ще има леко поскъпване заради по-високата изкупна цена живото тегло. Тя допусна, че след няколко седмици цената ще се покачи с още 10%.

Според нея през миналата година стойността на яйцата се е променяла много динамично. „Тази година тя се стабилизира. Последната партида е с по-ниска цена. Смятам, че няма да има увеличение”, каза тя, цитирана от NOVA.

Дафинка Дългърова уточни, че зеленчуците поевтиняват. „Цената на българската краставица ще се изравни с тази на вносната”, каза търговецът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    до номер 1
    Не са виновни продавачите, а търговците- собственици.
  • 3
    1
    До продавачите
    Да се задавите дано боклуци! Да ви го начукам в печалбарите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари