31 души с коронавирус са на болнично лечение в Русе

1
Трима от тях са в реанимация
Трима от тях са в реанимация Снимка: iStock

В седем от осемте общини от област Русе са установени нови случаи на COVID-19 за последните 24 часа, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Заразените през вчерашния ден в Русенско са тринайсет, като шестима от тях са от община Русе. Двама заболели има в Борово и по един в Бяла, Ветово, Две могили, Сливо поле и Ценово. Без заболели за последното денонощие е единствено община Иваново.

През съботния ден няма оздравели и починали с положителен тест за коронавирусна инфекция.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14 403, а преболедувалите 13 369. Активните случаи са 125. На болнично лечение в областта се намират 31 души, като трима от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 44, от които 11 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Справка в Единния информационен портал показва, че област Русе се намира на осмо място по заболеваемост в страната наравно със София област. Без нови случаи е единствено област Видин.

До момента в областта са извършени 56 838 имунизации, като повторна доза са получили 27 219 лица.

Припомняме, че от утре отново ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Там без предварително записване на час всеки ще може да се ваксинира от 09.00 до 16.00 часа. Пунктът е снабден с всички налични видове ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари