20 души с коронавирус са на болнично лечение в Русенско

1
Двама от тях са в реанимация
Двама от тях са в реанимация Снимка: iStock/Getty Images

Шест са новите случаи на COVID-19 в Русенско за последните 24 часа, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

През вчерашния ден са оздравели двама души. През изминалото денонощие няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14317, а преболедувалите 13347. Активните случаи са 61. По последни данни на болнично лечение в областта се намират двайсет души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 55, от които 12 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на единайсето място по заболеваемост в страната. Без нови случаи са Видин и Монтана.

До момента в областта са извършени 54511 имунизации, като повторна доза са получили 26021 лица. Само през вчерашния ден са поставени 394 ваксини, като 209 от тях са първи прием на някои от препаратите.

Днес до 15.00 часа функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Пунктът е снабден с всички налични видове ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“. През следващата седмица от понеделник до петък също без предварително записване на час всеки ще може да се ваксинира в Тубдиспансера. Това ще може да стане от 09.00 до 16.00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари