3000 служебни автомобили и над 1000 шофьори обслужват министерствата

1
Това не е най-големият проблем пред страната ни, но е много показателен за начина на мислене
Това не е най-големият проблем пред страната ни, но е много показателен за начина на мислене

Шокиращи са за мен данните за броя служебни автомобили и шофьори в парламента и НСО - автомобилите само в НС са над 100, при общо 240 народни представители 

Заради това като народен представител изпратих запитване до всички министерства с въпрос за ползваните от тях служебни автомобили и броя шофьори, назначени да обслужват високопоставени държавни чиновници.

Данните, които получих от общо 17 министерства, са за около 3000 служебни автомобили и над 1000 шофьори, които пряко обслужват държавните чиновници. В това число не влизат общините, прокуратурата (само тук служебните автомобили са 290, а в Бюрото за защита на Гешев има 37 служебни коли, от които само две струват 1 млн. лв.), съдилищата, останалите държавни и общински служби. Заедно с тях броят на автомобилите и шофьорите ще е поне двоен. Този брой е равен на два армейски батальона.

Тази инициатива не е плод на желание за евтин популизъм, а опит да покажем реален проблем в администрацията, след което да преминем към неговото решаване. И не, това не е най-големият проблем пред страната ни, но е много показателен за начина на мислене.

Ивайло Мирчев, "Демократична България"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари