3000 камиона излизат на протест

0
Искаме да бъдем чути и да бъдат разсеяни всякакви слухове и митове за Българската автомобилна камара
Искаме да бъдем чути и да бъдат разсеяни всякакви слухове и митове за Българската автомобилна камара

„Искаме да бъдем чути и да бъдат разсеяни всякакви слухове и митове за Българската автомобилна камара. Независимо от решението за проектозакона, ние ще излезем на протест на 4 юли, за да покажем, че повечето сме единни“, заяви собственикът на "ПИМК" Илиян Филипов.

През последните дни са били проведени десетки срещу с местни превозвачи в цялата страна – Гоце Делчев, Сандански, Благоевград, Дупница, Пазарджик, Свиленград, Русе, Варна, Шумен, Хасково и други. На тях са били разяснени ползите от камарата, като са били отхвърлени и редица неверни твърдения, които са разпространяват от различни субекти, искащи браншът да тъне в хаос. Сред тях са, че малцина ще решават кой да издава лицензите и ще има непосилни членски вноски – всичко това е лъжа, обясниха от Съюза на международните превозвачи.

След като беше решено законопроектът за Автобусна камара да бъде изтеглен, тази част от превозвачите, които подкрепят нейното създаване, заявиха протестни действия. На 4 юли те ще изкарат по улиците на страната 3 хиляди камиона.

Равни права, обединение на всички превозвачи и защита на потребителите - така останалите фирми от бранша защитиха проектозакона.

"Свидетели сме на един безпрецедентен натиск върху законодателната власт. Една незначителна част от бранша под натиск се опитва да измести фокуса", коментира Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи, цитиран от TrafficNews.

"Лобизъм има. Лобизъм да има правила в този бизнес. Да има равнопоставеност на фирмата с един и с 300 автобуса. Ние искахме да има диалог. Не сме очаквали да има такъв натиск над правителството и премиера. За нас това е недопустимо", допълни Миролюб Столарски, член на управителния съвет на Асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт.

И те са категорични, че няма да позволят на колегите си да провалят проекта за камара. Затова също ще изкарат камиони по улиците.

"Точно тези хора, които са от първите инициатори и първите, подписали това нещо, днес са първите хора, които са против. Имаше 8-9 камиона. Същото е с автобусите. Това не е българският транспорт. Българският транспорт е всички тези 80 000 превозни средства", смята Васил Пиронков от Националното сдружение на автобусните превозвачи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари