300 души се включиха в масовото плуване във Варна

0

Невероятен коктейл от емоции на плувния празник

Невероятен коктейл от емоции – микс от плувни страсти, свежо настроение и неустоими награди, си подариха участниците в петото издание на най-атрактивното шоу събитие във Варна за лято 2021 - масовото плуване 1000 х 1000, съобщиха организаторите на спортната проява - ПСК "Черно море".

304 души – 140 от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и 164 почитатели на плувната магия, участваха в събитието, което няма състезателен характер. Плувният празник се проведе на Южния плаж във Варна, ден преди старта на 81-ия маратон Галата-Варна.

Идеята за спортното събитие без аналог в цяла България е на Филип Ромбаут, председател на УС на плувния шампион на България ПСК „Черно море“ и изпълнителен директор на „Агрополихим“.

Вече 5 поредни години Ромбаут и Lucky Hunt Projects, ежегоден двигател и генерален спонсор на 1000 х 1000, подаряват на варненци и гостите на града тази фантастична емоция. И радват участниците с атрактивни изненади. Така бе и това лято – всички получиха маркови фланелки и шапки с логото на Lucky Hunt. А преди да се потопят в прекрасното варненско море, загряха с йога упражнения, под зоркото око на изваяна треньорка с божествени пропорции.

Организатори на 1000 х 1000 са ВМС на Република България, Община Варна и ПСК „Черно море“. Проявата се провежда с изключителното съдействие на концесионера на плажната ивица „Лазурен бряг 91“, „Агрополихим“, верига магазини Billa, доброволческа организация „Устрем“, ресторанти „Стария чинар“, Детски кът – Варна, Cherry by Mary, мидена ферма „Дълбока“, Сладкарска работилница „Сладки мечти“.

Две големи групи стартираха в проявата. В началото флотилен адмирал проф. Боян Медникаров даде старт за участниците от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, които с това плуване отбелязаха 140 г. от създаването на висшето училище. И им връчи стилно изработени възпоменателни медали, посветени на 140-ата годишнина от създаването на Морската Алма Матер. По-късно стартираха всички останали участници. Сред тях имаше много ентусиазирани семейства с малки деца, плувци и приятели на морето. Домакините от ПСК „Черно море“ участваха с 25 плувци, водени от своите треньори Борислав Георгиев, Доротея Славкова и Калоян Георгиев.

Специално за 1000 х 1000 от Англия пристигна семейство авантюристи - фенове на морските маратони. Очарователните представителки на фамилията – майката Ралица и дъщеричката Анабел бяха кадем за мъжкото съсловие – Живко и Рейн. „Стараем се да възпитаваме у нашите деца чувство на родолюбие и любов към морето! Всяка година се връщаме във Варна и с удоволствие участваме в 1000 х 1000 и в маратона ГалатаВарна и дълго пазим хубавите спомени от лятото“, разказа Ралица Венкова.

Легендарният плувен треньор Борислав Георгиев окачестви проявата като „красив празник на младите“.

На финала настъпи кулминационният момент, в който всеки плувец участва в томболата с номера, с който се бе регистрирал. Печелившите отнесоха страхотни плажни аксесоари, подсигурени от Община Варна. Връчи им ги Георги Арнаудов от общинска дирекция „Спорт“. Част от другите късметлии бяха на върха на щастието, спечелвайки ваучери за атракциите в Детски кът-Варна, бутикови здравословни торти от Cherry by Mary, невероятни сладки изненади от Сладкарска работилница „Сладки мечти“ и изискани вечери в най-котиращото се заведение във Варна „Стария чинар“.

1000 х 1000 е плуване за удоволствие и незабравим досег с морето. Фантастична емоция и начин да научим децата да заобичат морето, да ги спечелим за още едно прекрасно събитие, емблема за морската ни столица – маратонът Галата-Варна“, вълнува се председателят на УС на ПСК „Черно море“ Филип Ромбаут, двигател и генерален спонсор на 1000 х 1000.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари