30 полицаи охраняваха двама протестиращи в Кюстендил

1
Това е трети пореден протест в града, който завършва с провал
Това е трети пореден протест в града, който завършва с провал Снимка: Северина Димитрова

Близо 30 полицаи охраняваха единствения по рода си протест, състоящ се от 2-ма млади мъже в Кюстендил.

Въпреки, че дни по-рано беше обявено в социалните мрежи за мястото и часа на недоволството, малцина бяха тези, които се събраха на паркинга зад сградата на Театър в областния град, предава Монитор.

Т. нар. недоволство беше организирано от 34-годишния Димитър Василев. Единствено той дойде на уреченото място, заедно с приятеля си Мартин Пеянски /27 г./.

Поне 3-4 дни по-рано извадихме разрешително. Обявихме го сред всички кюстендилци, публикувахме в социалните мрежи, но уви. Виждате – никой не желае да протестира. Ние сме тук, за да заявим категорично, че сме против високите цени на горивата и ниските доходи. Искам ние, младите да променим нещата и да направим България по-добро място за живеене“, коментира, Димитър, който работи в строителството.

Минути по-късно беше съобщено, че група от около 10 пенсионери с развети знаме стоят пред сградата на Община Кюстендил.

Помолихме ги тези хора да дойдат и да се включат в нашия протест, но те отказаха. Именно заради това ние отидохме при тях, за да покажем, че дори и да сме малко, можем да отстояваме позициите си“, обясни още Димитър.

Кюстендилци пък иронично коментираха, че подобен протест не са виждали никъде. „Цялата полиция е изкарана на крак да охранява една шепа хора. Те момчетата си вършат работата, но поне с това нещо сме единствени в цялата страна“, коментира млада кюстендилка.

Това е трети пореден протест в Кюстендил, който завършва с провал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари