30 градуса ни чакат във вторник, от четвъртък - захлаждане

1
Времето ще остане по-топло от обичайното
Времето ще остане по-топло от обичайното

Във вторник предстои да наблюдаваме частично слънчево затъмнение

Предстоят слънчеви и приветливи есенни почивни дни. В събота сутринта в някои котловини и низини, както и покрай водните басейни, ще има условия за мъгли с понижена видимост, предава NOVA. Денят обаче ще е слънчев почти над цялата страна. Повече облаци ще се задържат над Северната България. Дневни температури - между 19 и 24 градуса - най-топло ще е в централната част на Дунавската равнина и Предбалкана.

В ранните часове в неделя ще е осезаемо по-топло с температури от 8 до 13-14 градуса. Възможно е да превали за кратко в крайния Североизток. Около и след обяд слънцето ще вземе превес почти над цялата страна. Ще задуха вятър от северозапад с по-мощни пориви в Дунавската равнина, Тракия, в Стара планина и подбалканските котловини. Дневните температури ще продължат да се повишават и в неделя ще достигнат 26-27 градуса в Югоизтока.

Почти през цялата следваща седмица времето ще остане по-топло от обичайното. Кулминацията ще е във вторник, когато термометрите в някои традиционно топли точки на страната ще покажат стойности, близки до 30 градуса. А от четвъртък температурите ще започнат да се понижават. Облачността през периода ще е колеблива - около средата на седмицата ще има условия за слаби превалявания в Северна България.

На 25 октомври (вторник) предстои да наблюдаваме частично слънчево затъмнение. Луната ще започне да покрива слънчевия диск около 12:30 ч., а час по-късно ще настъпи максималната фаза на затъмнението. За България процентът на затъмнението ще варира от 30% в западните райони до 39% в Североизточна България.

Прякото наблюдение на слънцето е опасно за зрението. Необходимо е да се използва защита. Най-популярният подход е добре опушено стъкло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари