Прогноза за времето до края на март

1
В последния ден на месеца ще преместим стрелките на часовника с час напред
В последния ден на месеца ще преместим стрелките на часовника с час напред

В последния ден на месеца ще преместим стрелките на часовника с час напред

До края на март времето ще запази раннопролетния си ритъм. Динамична обстановка - ще се редуват хладни и топли периоди с преминаващи смущения, предава NOVA. Снеговалежите ще се ограничават само до планините, в равнинната част на страната ще вали дъжд.

В понеделник ще е слънчево до ранния следобед над почти цялата страна. Възможни са мъгли на изолирани места в низините, котловините и покрай водоемите. Дневните температури ще са между 15 и 20 градуса. Следобед облаците ще се увеличат и в Западна България ще има слаби превалявания от дъжд в планините и около тях. По същото време ще се усили вятърът, чиято скорост по билата на Стара планина ще е до 80-90 километра в час.

Вторник и сряда облачността ще е плътна. Валежите ще започнат още вечерта в понеделник и с прекъсвания ще продължат във вторник през целия ден. Ще вали дъжд главно в южната половина на страната. С нахлуването на студен въздух снежната граница ще се понижи до около 1400-1500 метра – в масивите на Югозапад и тук-там в Стара планина ще падне поредна порция мартенски сняг.

В сряда в 5:06 часа призори отбелязваме началото на астрономическата пролет. Облачността бързо ще се разкъса в полза на слънчевото време. Потенциал за кратки и незначителни превалявания ще има в Североизтока. И двата дни ще са ветровити и по-хладни с температури между 8 и 13 градуса.

В четвъртък и петък над западната половина на страната ще е слънчево, докато на изток в първия от дните ще има валежи от дъжд. Дневните температури леко ще се повишат – ще са между 10 и 15 градуса. От сряда до петък сутрините ще са студени с температури около и малко под нулата.

Почивните дни около Тодоровден (събота, 23 март) ще са без валежи и с повече слънце в първия ден. Затоплянето ще продължи и в неделя и понеделник термометрите ще покажат над 20 градуса, до почти 25 в някои обичайно топли точки на България.

В последните дни на месеца периодите с потенциал за валежи от дъжд с гръмотевична активност са 25-27 март и след това около 30-31 март. Възможна е гръмотевична активност и дребни градушки.

В последния ден на март, неделя, рано сутринта ще преместим стрелките на часовника с час напред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари