30-годишна техника е впрегната в косенето на тревните площи в Русе

1
ОП „Паркстрой“ използва единствения прикачен инвентар, с който разполага от дълги години, за да може да се справи механизирано с избуялата растителност
ОП „Паркстрой“ използва единствения прикачен инвентар, с който разполага от дълги години, за да може да се справи механизирано с избуялата растителност Видео: Русе Медиа

Екипите не успяват да обработят всички площи в града и междублоковите пространства

Над 30-годишна техника е впрегната в косенето на тревните площи в Русе. ОП „Паркстрой“ използва единствения прикачен инвентар, с който разполага от дълги години, за да може да се справи механизирано с избуялата растителност, видя Русе Медиа.

По график, след като бе премахната тревата в района на хижа „Приста“, започна косенето в участъка между КАТ и Дунав мост. Шредерът е прикачен към трактор и може да премахва трева и суха растителност в сравнително равни площи, от които преди това са били премахнати камъни и едри боклуци, както и пластмасовите бутилки и найлони.

Към момента това е и единственото механизирано устройство, с което предприятието разполага за борба с тревата, която на места достига повече от метър. Въпреки че косенето не е спирало и продължава непрекъснато и по график, екипите не успяват да обработят всички площи в града и междублоковите пространства, където може да се влезе да се коси само с малка техника. След шредера остават и изолирани тревни острови, тъй като се налага да се заобикалят канализационни шахти и бетонни постаменти. Впоследствие те се обработват допълнително от мобилните екипи с малки косачки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари