30-годишен мъж загина в зверска катастрофа

0

30-годишен мъж загина при катастрофа между три автомобила, станала малко след 14 часа във вторник по пътя Шумен - Силистра.

Мъжът е от село Борци, но от полицията не съобщават самоличността му, тъй като предстоеше да бъдат уведомени близките му, информира Монитор. 

Жертвата се е возила във "Фолксваген Голф" с шуменски номера, собственост на 26-годишния Нихат Й. от село Борци. Колата е идвала откъм Венец, а от другата страна откъм Шумен и Хитрино пътувал пътнически микробус "Мерцедес" от популярната в района превозваческа компания "Лидер".  

"Малко след разклона за село Близнаци, след завоя на правото се показа лека кола направо срещу мен.", разказа пред репортери водачът на буса.

По думите му автомобилът се движел с много голяма скорост. Шофьорът на мерцедеса се опитал да отбие максимално вдясно, дори се отъркал в мантинелата,  но въпреки това идващият насреща голф се забил челно в буса. 

При удара леката кола се разцепила на две. Едната и част спряла в канавката, другата продължила на метри в нивата. В канавката останал на място и 30-годишният пътник. Шофьорът на "Голф"-а е откаран в болницата.

Само с бинтована глава и здрава уплаха се оказа водачът на пътническия бус, а единствената пътничка вътре била невредима. По принцип с "Лидер" пътували местните учители, но този ден се качила само една жена. 

В катастрофата пострадал и трети автомобил - "Сеат", който се движел зад микробуса. Неговият шофьор също е в шок, но също невредим, а щетите са само по колата.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари