3-годишният Никола облече истинска гвардейска униформа

3
Най-малкият гвардеец у нас се превърна в истинска сензация на 3-ти март
Най-малкият гвардеец у нас се превърна в истинска сензация на 3-ти март Видео: BULGARIA ON AIR

Най-малкият гвардеец у нас - 3-годишният Никола, облече първата си оригинална гвардейска униформа.

Как усилията на цялата национална гвардейска част сбъднаха детската мечта на малчугана показва репортаж на Димитър Димитров за „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Униформата включва оригинален гвардейски мундир с украса, гвардейски брич и ботуши, както и гвардейски калпак с „Алексанровската“ звезда. Калпакът към униформата е с истинско орлово перо, а ботушите на най-малкия гвардеец са омалено копие на тези, които носят колегите му пред Президентството. За да бъде ушита униформата целият личен състав на гвардейците се е включил със средства за материали.

Националната гвардейска част, като юридическо лице, не може да извършва дарения на физически лица, поради което се наложи да се съберат минимални средства, за да се изработи тази хубава гвардейска униформа. Абсолютно всички се включиха“, разказа бригаден генерал Илко Йорданов.

„Засега се предвижда униформата да бъде връчена в тържествена обстановка, в Гербова зала на административната сграда на президента на Република България през месец май. Надяваме се униформата да бъде лично връчена от президента Румен Радев“, допълни още той.

Бащата на малкия Никола обясни, че би било чест президентът на България да връчи униформата лично на сина му. „Никога не съм смятал, че е възможно, но ако се случи, ще ни остане спомен с голяма стойност“, заяви Велизар. Пред камерата той сподели, че за  него е истинско щастие да види сина си, облечен в гвардейска униформа. „Това е като негова малка мечта, която се осъществява“, добави още той.

Малкият Никола се превърна в истинска сензация, след като на националния празник на България - 3 март, той марширува редом с гвардейците пред Президентството в София. Огромният интерес на момченцето към работата на българските гвардейци привлече вниманието дори на началника на националната гвардейска част – бригаден генерал Йорданов, с когото Никола и баща му се срещнаха още на 27 март, и за която ви разказахме в специален репортаж. По време на срещата на малкия гвардеец беше обещана оригинална гвардейска униформа, ушита специално за него.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари