10 лева? Толкова ли струват главите на трима министри?

0
Колкото и грубо да звучи, със сигурност не е по-грубо от отношението към близките на загиналите
Колкото и грубо да звучи, със сигурност не е по-грубо от отношението към близките на загиналите Снимка: БГНЕС

10 лева? Толкова ли струват главите на трима министри? Или, казано по друг начин, 3,33 лева "на глава".

Този въпрос изникна, след като застрахователят плати по 10 лева обезщетение за смъртта на хора от трагедията край Своге, при която загинаха 20 души, а други 21 бяха ранени.

Всъщност какви са тези 10 лева?

До срамното плащане се стигна, след като Комисията за финансов надзор е постановила изпълнение на принудителна административна мярка за обезщетение от застрахователя. По закон минималната сума е 50 000 лева при настъпила смърт при пътно-транспортно произшествие, но с аргумент за липса на документи застрахователят отказва плащане, информира Dir.bg.

Точно този трагичен инцидент доведе до оставките на трима министри - на транспорта Ивайло Московски, на вътрешните работи Валентин Радев и на регионалното министерство Николай Нанков. Или, казано по друг начин, общата им цена, съотнесена към обезщетението на един загинал, е 10 лева.

Колкото и грубо да звучи, със сигурност не е по-грубо от отношението към близките на загиналите.

От действията на застрахователя и недоволството на близките от обезщетението е видно едно - нещата отиват на съд. Лично вицепремиерът Марияна Николова прогнозира, че "при евентуално завеждане на съдебен спор, делото ще бъде спечелено от пострадалите". Но това ще стане след време. Може и година да мине. Застрахователят в един момент ще плати. Ще се бръкне с над милион лева, защото искове ще има и от страна на ранените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари