27 деца са загинали при катастрофи тази година, ранените са 1099

1
За сравнение - изминалата година загиналите непълнолетни са били 47, а пострадалите 923​
За сравнение - изминалата година загиналите непълнолетни са били 47, а пострадалите 923​

За сравнение - изминалата година загиналите непълнолетни са били 47, а пострадалите 923​

Броят на загиналите на пътя деца намалява, но инцидентите с непълнолетни на пешеходни пътеки се увеличават. Това сочи статистиката на МВР.

Днес 62 деца, пострадали при катастрофи, получиха финансова помощ от Българския червен кръст, предава bTV.

През септември тази година 5-годишната Стефания излиза с баща си и 2-годишната си сестра. На пешеходна пътека ги блъска кола.

„Тя пострада най-сериозно - с фрактури и счупена бедрена става. С пукната кост на китката. Другото дете и мъжът ми бяха с лицеви рани и, за щастие, се разминаха с шевове“, каза майката на детето Инна Тинова.

Физическите травми вече ги няма. Емоционалните остават.

„По-малката обяснява: когато пак ни блъсне кола… и ние обясняваме с таткото, че няма повече да ги блъска кола“, допълни Инна.

От началото на годината до вчера загиналите деца на пешеходни пътеки са 6, което е двойно повече спрямо същия период на миналата година. Пострадалите пък са 320, а през 2021 година те са били 275.

„Водачите също не познават добре правилата за движение и забравят, че където няма пешеходни пътеки, продължението на тротоара се явява пешеходна пътека, заяви Мария Ботева.

Стефания е сред 62-те деца, които днес бяха подпомогнати от Националния дарителски фонд за деца, пострадали при пътни инциденти.

„Сумата е 74 500 лв., която ще бъде раздадена, зависи от тежестта на травмите, които са получили децата“, обясни д-р Надежда Тодоровска.

Пари за лечение и рехабилитация получава и Теодор. Кола го блъска веднага, след като той стъпва на пътното платно и чупи крака му.

„Аз не осъзнавам, че колата е там и гумата ми удря крака. Аз се чувствам много виновен, че това стана и чувствам сякаш е моя вината“, каза Теодор Георгиев.

Тази година при катастрофи са починали 27 деца. Ранените са 1099. За сравнение - изминалата година загиналите непълнолетни са били 47, а пострадалите 923.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари