26-годишен задигнал с каруца панели от Северната тангента

0
26-годишен задигнал с каруца панели от Северната тангента
Видео: БГНЕС

38 шумоизолиращи панела са откраднати от Северната скоростна тангента в четвъртък, в неделния следобед днес, СДВР съобщи, че е заловен 26-годишен мъж, който искал да ги даде за вторични суровини, предаде БГНЕС.

Щетата за държавата от кражбата Пътната агенция оценява на 6 - 7 000 лева, а парите, които могат да се вземат, ако панелите бъдат предадени за вторични суровини е около 20 - 30 лева.

Превозното средство, използвано за кражбата е каруца.

За първи път се крадат такива елементи, досега се крадяха най-вече пътни знаци и дъждоприемни решетки”, каза председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, който заедно с комисар Младен Маринов от СДВР дадоха брифинг за кражбата на 14-ти км. Шумоизолиращите платна, които са сравнителни нови, са срязани или с флекст, или със секач, туй като са заварени на стълбове и са извадени. След като от СДВР получават сигнал, се включва патрула, който охранява района.

Задържано е лицето – 26-годишно, криминален контингент. Мотивът и обяснението е да ги върне на вторични суровини”, каза директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Регистрациите на задържания са за кражби, за хулиганство. Шефът на столичната полиция обясни още, че работят активно и с пунктовете за изкупуване на метали.

И от там получаваме сигнали когато те преценят, че металът, който се носи е вследствие на демонтирано такова съоръжение. Има разкрити случаи именно след такива сигнали. Така, че собствениците на такива пунктове са предупредени”, каза старши комисарят. Когато обаче от пунктовете не информират, а се установят такива елементи се правят още проверки и може да се стигне и до отнемане на лиценз, каквито случаи е имало вече.

В случая съвместните ни действия със СДВР са довели до резултат, но за съжаление тази добра работа е на територията на София, в страната, тъй като голяма част от пътищата са в безлюдни райони, основно там са и посегателствата, каза шефът на АПИ. Ако кражбата на пана като тези може да доведе до дискомфорт на хората, които живеят наблизо заради шума, в много от случаите всъщност става дума за пътна безопасност.

Така, ако се открадне мантинела, която трябва да спре автомобил при инцидент, липсата й може да доведе до фатални последици. До момента, само за тази година, АПИ пресмята щети за около 250 000 лева, а за миналата година те са 1,5 млн. лева. „Миналата година включително имаше и кражби на стълбове за осветление на магистралните участъци”, каза инж. Лазаров.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари