250 състезатели идват за турнира “Дунавска перла“

0
Международния фестивал по гимнастика ще се проведе в зала „Булстрад Арена“
Международния фестивал по гимнастика ще се проведе в зала „Булстрад Арена“

10-тото издание на Международния фестивал по гимнастика за деца, девойки и юноши “Дунавска перла“ ще се проведе на 11-ти и 12-ти ноември в зала „Булстрад Арена“.

За поредното издание днес повече информация дадоха зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, председателят на СК „АКРО“ Димитър Митев и старши треньорът Силвия Митева, както и председателят на Акробатичен клуб „Локомотив“ Боряна Тотева.

„Това е един успешен формат, който съчетава няколко вида спорт. Убеден съм, че ще надмине очакванията и ще надгради постигнатото от миналата година“, сподели инж. Наков. 

По повод десетото издание на турнира и 25-тата годишнина от учредяването на клуба-създател на формата СК “АКРО”, и тази година организаторите ще изненадат почитателите на гимнастическите спортове. Регистрираните участници са 250 състезатели от 42 клуба в 4 вида спорт. В новия формат ще се включи атрактивната масова гимнастика. Ще бъдат показани изпълненията на деца, девойки и юноши в спортовете художествена, спортна и масова гимнастика и спортна акробатика от 12 държави. Ще бъдат връчени и 3 специални новоучредени награди.

По случай двете годишнини на СК “АКРО” и международния фестивал, неизменният спътник на формата, а именно логото на турнира, придоби обновен вид, а специално за тазгодишното издание си има и свой талисман – мечето Лулу, което от суахили означава перла. Заедно с най-малкия член на фамилия Митеви, основатели на клуб “АКРО”, вече едногодишната Силвия, ще бъдат своеобразното лице на тазгодишния фестивал.

Фестивалът се организира от Спортен клуб “АКРО” и Акробатичен клуб “Локомотив” – Русе, с подкрепата на Община Русе и за втора поредна година с любезното домакинство на „Булстрад Арена“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари