В Русе ще се проведе международен фестивал по гимнастика "Дунавска перла"

0

Международният фестивал по гимнастика за деца, девойки и юноши “ДУНАВСКА ПЕРЛА” се организира от Спортен клуб “АКРО” и Акробатичен клуб “ЛОКОМОТИВ” – гр. Русе, с подкрепата на Община Русе и за втора поредна година с любезното домакинство на БУЛСТРАД АРЕНА.

По повод десетото издание на турнира и 25-те години от учредяването на клуба-създател на формата СК “АКРО”, и тази година организаторите ще изненадат почитателите на гимнастическите спортове. В новия формат ще се включи атрактивната масова гимнастика. Отново ще имаме възможност да наблюдаваме изпълненията на  250 деца, девойки и юноши в спортовете художествена и спортна гимнастика, и спортна акробатика. За момента своето участие са потвърдили 14 чуждестранни отбора.

Послучай двете важни годишнини на СК “АКРО” и международния фестивал, неизменния спътник на формата, а именно логото на турнира, придоби обновен вид, а специално за тазгодишното издание си има и свой талисман – мечето Лулу /от суахили – перла/. Заедно с най-малкия член на фамилия Митеви, основатели на клуб “АКРО” вече едногодишната Силвия, ще бъдат своеобразното лице на тазгодишния фестивал.

Международния фестивал по гимнастикаДУНАВСКА ПЕРЛА” ще се проведе на 11 /събота/ и 12 /неделя/ ноември, от 8:30ч и двата дни. Официалното откриване ще бъде в събота, 11-ти ноември, от 13:45, а в 14:00 ще последва галата на събитието. Скоро ще бъде публикувана по-подробна информация за програмата през двата дни. Билети за фестивала могат да се закупят както на касата на Булстрад Арена преди и в дните на турнира, така и от касите на Ивентим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари