250 деца участваха във фестивала "Дунавска перла"

0

Международният фестивал по гимнастика за деца, девойки и юноши „Дунавска перла“ беше открит вчера.

Това е Десетото издание на надпреварата, която се проведе в Булстрад Арена.

Вчера и днес стотици зрители имаха възможността да наблюдават изпълненията на 250 деца, девойки и юноши от Австрия, Белгия, Хърватска, Финландия, Уелс, Гърция, Израел, Италия, Молдова, Румъния, Русия и България в дисциплините художествена, спортна и масова гимнастика и спортна акробатика, като в новия формат е включена атрактивната масова гимнастика.

Сред присъстващите на събитието бяха инж. Димитър Наков – заместник-кмет по устройство на територията в Община Русе, Николина Христова – генерален секретар на Българската федерация по акробатика, Красимир Дунев - председател на Българската федерация по спортна гимнастика, Димитър Митев - председател на спортен клуб „АКРО“ и старши треньорът Силвия Митева, председателят на Акробатичен клуб „ЛОКОМОТИВ“ Боряна Тотева и др.

Инж. Наков откри юбилейния фестивал като изрази своята признателност към организаторите, треньорите и участниците: „Пожелавам ви да се наслаждавате на резултатите от своя труд, който е плод на усилени тренировки и всеотдайност. За 10-ти път този спортен празник стартира убедително, като от две години той е в разширен формат. Тези малки таланти, които се изявяват тук, са именно бъдещите шампиони на страна ни.“ В знак на признателност, от името на СК „АКРО“, инж. Наков получи плакет за безрезервната подкрепа, оказвана за осъществяването на фестивала през годините от Община Русе.

Събитието отбелязва и 25-ата годишнина от учредяването на клуба-създател на формата - „АКРО“, като председателят и старши треньорът получиха поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов.

 Фестивалът се организира от СК „АКРО“ и Акробатичен клуб „ЛОКОМОТИВ“ –Русе, с подкрепата на Община Русе и за втора поредна година с любезното домакинство на „БУЛСТРАД АРЕНА“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари