250 хил. лв. са необходими за ремонта на закритата лекоатлетическа писта в комплекс "Ялта"

0
Веселин Богданов - директор на ОП "Спортни имоти"
Веселин Богданов - директор на ОП "Спортни имоти"

Не е правена все още количествено-стойностна сметка, но поне 200-250 хил. лв. са необходими за ремонта на закритата лекоатлетическа писта в комплекс "Ялта", съобщи директорът на ОП "Спортни имоти" Веселин Богданов.

Тя е включена в списъка на обектите за отдаване под наем от общинското предприятие, който чака одобрението на местния парламент на предстоящото му заседание на 26 февруари. Целта е да се наеме от клуб, защото само по този начин ще може да се кандидатства с проект за нейния ремонт пред спортното министерство.

"Там идеята е да се направи саморазливна настилка, като на пистата на стадиона. Ремонтът на самото помещение следва да включва подмяна на дограма, вентилация, евентуално измазване, укрепване на стената, в която се спират при беговите дисциплини, един хубав и обезопасен трап за скок дължина", коментира Богданов, като уточни, че който и от двата клуба да я наеме, тя ще може да се използва и от двата.

Той е категоричен, че Русе трябва и може да се утвърди като един от центровете на леката атлетика в България с изграждането и на подгряващата писта в пространството между с.к. "Ялта", Градския стадион и игрището за плажни спортове. Проектът за нея чака одобрението на спортния министър.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари