24 тона контрабандно гориво хванаха в Русе

0
Горивата са задържани и се отнемат в полза на държавата
Горивата са задържани и се отнемат в полза на държавата

24 336 литра горива с неустановен произход и без документи за заплатен акциз бяха задържани при операция на служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Русе.

Операцията е проведена след извършен анализ на риска и е проведена в обекти, търгуващи с енергийни продукти. Проверени обекти, за които има данни, че търгуват нелегално с горива, както и такива, в които са установявани нарушения на законодателството през минали периоди. В резултат от извършените проверки митническите служители са установили нарушения на акцизното законодателство в седем обекта. На три паркинга за камиони митническите служители са установили, че нелегално се съхраняват и продават горива без документи за заплатен акциз.

В обект в гр. Попово митническите служители са разкрили, че маркирано гориво за отопление се използва за зареждане в моторни превозни средства. В три обекта за търговия с акцизни стоки митническите служители са установили, че видът на горивото не съответства на представените документи.

Размерът на избегнатия акциз, с който е ощетен бюджета е 19 185 лв. За констатираните нарушения ще бъдат съставени актове за административни нарушения, като санкцията за лицата е двойният размер от избегнатия акциз.

Горивата са задържани и се отнемат в полза на държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари