21-годишен мъж остава за постоянно в ареста след жестоко убийство

10
Убит е по-възрастен мъж след употреба на алкохол
Убит е по-възрастен мъж след употреба на алкохол Снимка: BulNews

Престъплението е извършено на 1 февруари 2022

Окръжен съд – Монтана взе постоянна мяркаЗадържане под стража“ на 21-годишен мъж, обвинен за извършено от него умишлено убийство на 53 годишен жител на село Горно Церовене.

На 1 февруари 2022 г. вечерта в село Горно Церовене извършителят на деянието е употребил голямо количество алкохол в компанията на по-възрастен от него мъж. Двамата се скарали и младият мъж повалил с удар с дърво в главата жертвата, след което му нанесъл жесток побой.

След сигнал в ОД на МВР – Монтана за открит на улица в село Горно Церовене труп, при извършените следствени действия обвиняемият е задържан. По случая е образувано досъдебно производство и е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК – за умишлено убийство.

Извършителят на престъплението е бил задържан за 24 часа от МВР, а след това и за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура. В Окръжен съд – Монтана е постъпило искане от прокуратурата за налагане на постоянна марка „Задържане под стража“.

След като се запозна със събраните досега доказателства и изслуша обвинението и защитата на подсъдимия съдът обяви, че уважава искането на прокуратурата. Има достатъчно данни за обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на престъплението, за което е обвинен и което е тежко и предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 10 до 20 години. Въпреки липсата на предишни осъждания и криминални регистрации заради тежестта на престъплението съществува и опасност той да се укрие и извърши друго престъпление, прецени съдът и наложи най-тежката мяркаЗадържане под стража“.

Определението на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд – София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари