21 000 лева глоба за шуменец, кътал нелегална ракия

0
Съсед го издава и го изловили, докато прелива ракията от бидони в туби / Снимката е илюстративна
Съсед го издава и го изловили, докато прелива ракията от бидони в туби / Снимката е илюстративна

Шуменец, който държал в гаража си 1 858 литра ракия, за която не могъл да докаже платен акциз, сега дължи 21 343 лв. глоба.

Санкцията е по наказателно постановление, издадено от началника на Митница - Варна, а Районният съд в Шумен я потвърдил в сряда. Пред магистратите, както и пред митническите служители, шуменецът К.З.Г. се опитал да докаже, че ракията не е негова, но не е успял.

Мъжът бил засечен по съседски сигнал в гаража си на ул.”Колю Фичето”4, докато преливал ракията от бидони в туби. Изловили го на 20 септември м.г. при съвместна акция на полицаи и митничари.

Първоначално казал, че ракията е негова, на жена му, на майка му и на един приятел. Била само за собствена консумация, а не за търговия. Имал документи за част от количеството, но казал, че ще представи и още, като ги открие в дома си. После сменил версията и обявил, че само два от бидоните са негови, за останалите нямал информация на кого са, а и не бил предател, за да топи други. По случая се появило и трето възражение – че ключът за гаража му е предоставен от неговия вуйчо, а не от приятел, който го няма. Разследващите обаче установили, че вуйчото е починал месец след проверката.

В съда двама приятели също отишли да свидетелстват, че К.Г. е собственик само на два бидона, но не успяли да убедят съдия Красимир Кръстев. Така съдът е приел, че митническото бюро правилно е наложило глоба в размер на двойния дължим акциз и потвърждава наказателното постановление. Решението може да се обжалва и пред Административен съд-Шумен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари