200 украински мигранти живеят в Русенско

0
По данни на Евростат в страната ни към началото на месец март тази година пребиват около 72 000 украински граждани
По данни на Евростат в страната ни към началото на месец март тази година пребиват около 72 000 украински граждани Снимка: Dunavmost

По данни на Евростат в страната ни към началото на месец март тази година пребиват около 72 000 украински граждани

Главният секретар Ирена Тодорова представи опита на Областна администрация – Русе в управлението на кризи. Това се случи в рамките на обучение, което се проведе като част от инициативите по проект „НА ФОКУС – националният капацитет в областта на убежището и миграцията“. Инициативата се реализира от Българския червен кръст, като партньори са Държавната агенция за бежанците при Министерския Съвет и Евроклуб „Жена“. В рамките на форума, който се проведе в село Мечка, главният секретар подчерта приноса и бързата реакция на Областната управа при изграждането на пункта за предварителен прием на укриански бежанци на ГКПП „Дунав мост“. Тя посочи, че благодарение на адекватната координация между всички представители на държавната и местната власт от страна на Областна администрация страната ни е била една от първите в Европейския съюз, изградили подобна структура, обединяваща различни ведомства. „Всеки от мигрантите, колкото и да е различен, може да допринесе за развитието на икономиката и обогатяването на културата“, категорична бе тя, като посочи, че за целта е необходима правилна държавна политика.

В рамките на обучението, в което участваха близо 30 представители на държавната и местната власт, както и на неправителствения сектор, бяха представени специфики при работата с граждани с временна закрила, както и с такива, търсещи международна закрила. Новопридобитите знания и умения са необходими за идентифициране на нуждите и предприемане на мерки за задоволяване на специалните потребности на гражданите на трети държави, които търсят международна закрила, както и на такива, получили вече временна закрила, но с фокус върху уязвимите групи.

До края на месеца предстоят още две подобни събития. Те ще бъдат съответно в Хасково и Стара Загора. Местата на конференциите не са подбрани случайно. Те се провеждат в градовете, където бежанският поток от различни държави е бил най-голям. По последни данни борят на украинските мигранти в Русенско е не повече от 200 души. По данни на Евростат в страната ни към началото на месец март тази година пребиват около 72 000 украински граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    До 3
    Още през 90-те съм душил армейските кенефи. Стрелял съм толкова много, че все още си спомням вкуса на изгорял барут и силната смрад на оръжейна смазка. Служил съм в танкова бригада, и съм участвал в 2 учения. Както и да е, не виждам смисъл да влизам в обяснителен режим. Дали бих избягал - НЕ, не бих. Тук е всичко, което имам.. Не ми пука за проруски отрепки , който вместо да бранят родина или ще избрягат на запад или ще месят питки и ще подмиват задници за бъдещите си освободители. Относно ядрата война - много филми гледате. Колкото и ядрен потенцял да има на тази планета човечеството няма да се затрие - бъди сигурен в това! Относно заплащането - щях да се радвам и на центове, но за жалост го правя безплатно, затова съм и болезноно откровен. Мога да пиша още много, но не виждам смисъл защото тук няма тема, по която някой да се изкаже адекватно. Само тролове, хейт и хора без работа, които дори не гледат под какви статии пишат.. важното да са в играта! Само за финал ще кажа: Слава на България... евала на Украйна! Бисмарк много точно е казал, че нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан
  • 4
    3
    Името Му е Прокоба.
    И точно ей такива като тебе, №2 - ри, ще духнете първи на Запад или нейде другаде. Не даже когато започне, а още когато СЕРИОЗНО се заговори че ще започва....Точно ти, най вероятно никога не си държал автомат в ръце и не знаеш как миришат армейските кенефи..понякога... Ткивакато теб ги бива, и то не особено, само да спамят за ..във вашия случай за центове. Само че има една малка подробност която убягва на козяшки тролове като теб. А тази подробност се състои в това, че НИКОЙ не еказал, че ако започне война ТУК, или където и да е на територията на НАТО, то тази война ще има нещо общо със упражненията в Украина. Ако се стигне до там, войната ще прерастне (ако изобщо не започне така) в ядрена война. И кажи ми драги ми смехурко дека ще се скриеш? А, да. ВИЕ сте имунизирани против употребата на ядрено оръжие и неговите поразяващи фактори. Забравих че се мислите за безсмъртни...
  • -1
    2
    Хм.. до 1
    Не дай боже войната да стигне до тук над 80% от българското население ще стане същите "мързеливи хрантутници" някъде на запад. 100% от електората на възраждане и други русофилски индивиди ще са едни от първите, които с радост ще се радват на бежанските помощи на запада :) Украйнците може да са всякакви, но поне имат капка достойнство и патриотизъм ...за разлика от нас, които не сме народ а продажно тъпо племе!
  • 5
    1
    Иван Асен
    Мързеливи хрантутници.срахливци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари