200 деца, търсещи убежище във Великобритания, са изчезнали

3
Някои от тях са били отвличани пред хотела, в който са настанени, и насилствено качвани в коли
Някои от тях са били отвличани пред хотела, в който са настанени, и насилствено качвани в коли

Някои от тях са били отвличани пред хотела, в който са настанени, и насилствено качвани в коли

Около 200 деца, търсещи убежище във Великобритания, са изчезнали. Те са били настанени в общежития, управлявани от правителството, призна министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман в официално изявление, предаде DarikNews.bg.

В изказване пред Камарата на лордовете Саймън Мъри заяви, че много от изчезналите деца по-късно са били проследени и намерени.

Разкритието бе направено след публикация в „Олзървър”, че според информатор от хостел в крайморския град Брайтън, управляван от Министерството на вътрешните работи, някои деца са били отвличани пред хотела и насилствено качвани в коли, припомня британското издание „Гардиън”.

Министерството на вътрешните работи няма правомощия да задържа в тези хотели непридружени от родителите си деца. Ние знаем, че някои от тях изчезват“, каза Сюела Брейвърман в понеделник.

В отговор на въпрос на либералдемократа Пол Скривън Мъри добави, че едно момиче и поне още 13 деца под 16 години са сред изчезналите след настаняването им в хотели, управлявани от Министерството на вътрешните работи.

Той заяви още, че 88 % от 200-те изчезнали деца са албански граждани, като добави, че би било погрешно "да се правят обобщения относно причините", поради които непълнолетните изчезват.

Неправителствени организации многократно са изразявали загриженост във връзка с децата, които изчезват от местата за настаняване, и са предлагали на правителството да им помогне да ги предпазят, но Министерството на вътрешните работи е отхвърляло тези предложения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    123
    Кажете си направо, децата са предимно украински и ги изкормвате за органи и за проституция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари