200 000 украинци са на тъмно

1
В Харков се надяват електроподаването да бъде възстановено в следващите две седмици
В Харков се надяват електроподаването да бъде възстановено в следващите две седмици Снимка: Reuters

В Харков се надяват електроподаването да бъде възстановено в следващите две седмици

Украинските железници започнаха да доставят топла храна на жителите в град Харков, където голяма част от домакинствата са без ток след руските удари. Нападенията, най-голямото от които беше на 22 март, нанесоха сериозни щети по енергийната инфраструктура.

200 000 жители в Харков и части от югоизточната Запорожка област са на тъмно.

Властите в Харков се надяват електроподаването да бъде възстановено в следващите две седмици, съобщи bTV.

Харковската областна военна администрация ни помоли за помощ заради прекъсвания на електрозахранването. Нашият „хранителен влак“ пристигна тук, за да подпомогне региона, а именно болниците, общежитията за вътрешно разселени хора и околните селища“, каза Артем Ботченко, говорител на Украинските железници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Да разбираме, че....
    Тия 200 000 украинци на тъмно са от останалите живи, щото се сещам за едни 300 - 400 000 които седят на тъмно 2 метра под кота нула, но тях ги затъмниха братята руси!
  • 6
    1
    123
    Абсолютно нищо им няма. Добре са си. Имат си президент и правителство мечта. Америка им е гъста. Мечтата на всеки от пост съветското пространство.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари