2 торнада удариха Тексас

0
Природното бедствие унищожи домове и бизнеси и прекъсна електрозахранването
Природното бедствие унищожи домове и бизнеси и прекъсна електрозахранването

Природното бедствие унищожи домове и бизнеси и прекъсна електрозахранването

Две торнада удариха северната и централната част на американския щат Тексас, информира агенция Ройтерс. Природното бедствие унищожи домове и бизнеси и прекъсна електрозахранването и рани поне седем души.

Местните власти съобщиха, че няколко къщи са били повредени или превърнати в руини в Раунд Рок - тексаскии град с население около 120 000 души на около 20 мили от столицата Остин, пише Meteo Balkans.

Местни медии съобщиха, че тричленно семейство е било спасено от развалините на дома си в град Боуи, на около 90 мили северозападно от Далас. Жена е приета в болница.

Телевизия NBC5 съобщи, че няколко структури в и около Боуи са били повредени, включително газова централа на магистрала 59 южно от града. Нямаше незабавни съобщения за пожар или изтичане от централата.

Гимназия в Джаксборо, на около 35 мили югоизточно от Боуи, също бе засегната от торнадото. Покривът на физкултурния салон на училището се е срутил, но няма данни за пострадали ученици.

Националната метеорологична служба предупреди, че студеният фронт, който е родил торнадата, може да донесе силни ветрове, градушка и още торнадо в Тексас и Оклахома.

От метеорологичната служба добавиха, че има повишен риск от наводнения в южните щати на страната, включително Луизиана и Мисисипи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари