2-годишно дете почина заради недохранване

0
Малкото момченце е от село Николово
Малкото момченце е от село Николово

Малко момченце от хасковското село Николово почина заради недохранване.

За потресаващия случай съобщиха лекарите от спешното отделение. Иначе сигнал за тежкото състояние на Тодор, който бил на 2 години и 2 месеца подали самите родители миналия ден, съобщи bTV.

Момченцето било в безпомощно състояние и едва дишало. Лекарите от изпратената на място линейка констатират, че детето е на прага на смъртта, затова го откарват по спешност в болницата в Хасково. В крайна сметка обаче не успели да спасят живота му.

"На пръв поглед момченцето имаше блед, страдалчески израз, най-вероятно е страдало от нещо. По данни на майката предишния ден то се е оплакало от болки в корема. Беше недохранено, с много по-малко телесно тегло за възрастта си, беше бледовато, което говори за инфекция. Имаше и множество гнойни обривни единици по цялото тяло. Това говори за обща интоксикация на организма, което може би е довело до тежките последствия", казаха от болницата.

Медиците подозират, че за Тодор не са били полагани достатъчно грижи. Освен това той не посещавал педиатър или личен лекар.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари