2-годишно дете падна в необезопасена шахта в Стара Загора

1
Преди време и друго дете е пострадало заради същата шахта
Преди време и друго дете е пострадало заради същата шахта

Преди време и друго дете е пострадало заради същата шахта

2-годишно дете падна в близо двуметрова шахта. Инцидентът се е случил в Стара Загора. Мястото не е било обезопасено, липсвал е капак.

Момченцето се е разминало само с охлузвания. Преди време и друго дете е пострадало заради същата шахта, съобщи NOVA.

„Синът ми е бил с баща си. Като са минали оттук е имало поставени дъски върху отворената шахта. Веднага подадохме сигнал до общината. Изпратиха екип, който обезопаси мястото. На другия ден вече беше поставена решетка. Доколкото разбрах отговорник е етажната собственост. Разбрах, че накрая собственик на магазин е оправил шахтата”, разказа Татяна Гюзелева, майка на пострадалото дете.

„Колегите от инспектората са дошли много бързо след подаване на сигнала. На следващия ден са взети размери, за да се сложи капак. Междувременно един мъж е сложил капак, за което благодарим”, коментира Мария Георгиева, служител на общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Гражданска позиция
    Освен медийния фурор, добре е да си зададем въпроса защо се стигна до там, че второ дете попада в една и съща шахта в рамките на около месец? Фактите и въпросите свързани с тях са следните: Шахтата е разбита от вандали, вероятно за да се открадне и предаде като скрап за жълти стотинки; При падането на първото дете, информирана ли е Общината, Домоуправителя на сградата или друга инстанция и какви мерки са взети от тях? Защо Общинските служби не са реагирали още при първия инцидент? Ежедневно улиците в градовете се премитат от служители на отдел Чистота към Общината- така ли на никой от тях и ръководителите им които инспектират свършената работа, не прави впечатление проблемната шахта?! Шахтата е в непосредствена близост до магазин за детски обувки и гараж- техните собственици и ползватели какви мерки предприеха след първия инцидент? Ежедневно се ползва и гаражът и магазина- защо не са положени усилия да ремонтират шахтата, а се прикрива зейналата дупка с подръчни материали, така че да остане незабележим от пръв поглед проблема. Ако те не могат да се справят сами, информирали ли са Етажната собственост към която и те самите принадлежат, съгласно ЗУЕС. Не на последно място -къде е грижата на родителите и отговорността им за действията на невръстните деца- шахтата е с размер 30/40 см и е завряна плътно в стената на сградата- така ли не поглеждат къде стъпват и какво правят децата им? Добре е, че има и отговорни граждани които, както се разбира от репортажите са реагирали адекватно и са отремонтирали шахтата преди да стане и трети инцидент! Изводите всеки сам трябва да си направи, но едно е ясно: обществото няма нужда от прикриване на проблемите, отнасяне към тях с позицията- „това не е моя работа- на който му пречи да се оправя“ и да се стига до там, че от всяко нещастие се ражда медийна сензация!
  • 3
    1
    Да попитам все пак
    Бащата къде е блеел, в телефона си ли?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари